29. joulukuuta 2016

Retiisiruusu


Tässäpä pieni, kaunis vinkki
salaatin tai vaikkapa voileipäkakun
koristeluun.

Niin kuin monista muistakin
kasviksista, retiisistäkin, saa kuorimalla
kauniita ruusuja.
Retiisin kuoressa on värien kontrasti
niin huikea:
päältä helakan pinkki ja sisältä
liki valkoinen.


Tarvitset hyvin pestyn
retiisin ja kuorimaveitsen.

Kuori koko retiisi yhdeksi nauhaksi
retiisiä kiertäen.
Rapea kuori katkeaa helposti,
joten olehan varovainen.

Kierrä kuori ruusuksi.
Laita salaatin lehtiä lehdiksi.

Älä laita loppua retiisiä roskiin
vaan pilko se salaatin joukkoon tai
laita sellaisenaan koristeeksi.
Nehän ovat valkeita kuin lumipalloset.


 Kauniita ruokailuhetkiä!
-Memmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti