17. lokakuuta 2016

Tyrni-toffeekakku

Tässäpä lupaamani ohje, 


Pohja:
250-300g keksejä
50g voita

Täyte:  
6dl kermaa
400g tuorejuustoa (philadelphia)
1,5-2dl kinuskikastiketta
1-2dl fudgerouhetta
4 liivatetta
0,5-1dl vettä

Kiille:
5dl tyrnejä
4-5 liivatelehteä


Tämän kakun tein tupperwaren hyytelökakkuvuokaan.
Jos teet pienempään vuokaan ohje kannattaa puolittaa, 
tällä ohjeella kakusta tuli tupperin vuokaan 6-7cm korkea.

Murskaa keksit, itse käytin gluteenittomia Custard creams-keksejä.
Keksit voi valita oman mieltymyksen mukaan,
myös suklaakeksit passaa hyvin.
Lisään keksi muruun sulatettu voi. 
Taputtele seos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma, lisää vaahtoon tuorejuusto.
Mausta kinuskilla sopivaksi ja lisää fudge-rouhe.
Sulata liotetut liivatteet kiehuvaan veteen. 
Kaada liivate ohuena nauhana voimakkaasti sekoittaen vaahtoon.
Kaada täyte keksipohjan päälle.
Laita jääkaappiin hyytymään.

Hierrä tyrnistä mehu siivilän läpi.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Mausta sokerilla maun mukaan, lisää tarvittaessa vettä.
Mehua tarvitaan noin 4desiä.
Ota noin 0,5dl mehusta ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää liivatteet mehuun.
Kaada liivateliemi mehuun sekaan hyvin sekoittaen.
Kaada mehu hyytyneen kakun pinnalle.
Laita hyytymään jääkaappiin.
Nauti seuraavana päivänä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti