4. joulukuuta 2015

4. luukku


 4. Luukku tuoksuu pullalle.
Esittelen tässä tämän syksyn suosikki pullan: Vaniljapitkon.
Pitko muistuttaa maultaan Pullava voisilmäpitkoa.
Täytteitä on helppo muuttaa vuoden ajan ja mieltymysten mukaan.

Pullataikina:

½ litraa  vettä
1 pala  hiivaa
2tl suolaa
2tl kardemummaa
2dl sokeria
n.1kg vehnäjauhoja
200g margariinia tai voita

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
lisää joukkoon sokeri, suola ja kardemumma.
lisää jauhoja ensin vatkaten, sitten alustaen.
kun taikina on sopivan paksuista,
lisää pehmeä rasva käsin vaivaten.
anna taikinan kohota tunti.

tee kohotuksen aikana vaniljakreemi, kreemijauheesta.

jaa taikina kuuteen osaan ja kauli siitä
pitkulainen levy.
pursota levyn reunoihin nauha vaniljakreemiä.
Taita taikinan reuna täytteen yli keskelle ja painele kiinni.
Jätä kohoamaan  20minuutiksi.

 Valmista voi-vaniljatäyte sekoittamalla
1osa voita ja 2osaa vaniljakreemiä.

Valmista myös muruseos:
1lasillinen jauhoja
1lasillinen sokeria
100g voita
sekoita sokeri ja jauhot, lisää voisula.
sekoita murumaiseksi.


                                                   
 Voitele pulla kananmunalla.


 pursota voi-vaniljatäyte pullan keskelle.


Ripottele muruseosta pullan päälle. 


paista 240asteessa sopivaksi.:)


 Voit kokeilla vaniljakreemi-täytteen tilalle esim. hilloa tai pipakakkutaikinaa
 tai
voi-vanilja-täytteen alle voit ripotella esim. kanelia tai kookoshiutaleita.



Pullan tuoksuista joulun odotusta!
t.Memmi






3 kommenttia:

  1. Tuo voi-vaniljatäyte.. vatkasin pehmeään voihin kreemijauheen, ku ei ollu kummempaa ohjetta..m

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista