9. tammikuuta 2012

Läpimäisiä.

Heipähei!
Leivoin tänään tämmösiä rieskoja:

Kaurarieska


200g    kaurahiutaleita
1litra    vettä
n.1tl     suolaa
n.50g   voita, margariinia, öljyä
6dl      sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
(1tl      leivinjauhetta)

-Mittaa hiutaleet kulhoon
-Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada joukkoon
-Lisää suola ja rasva, sekoita tasaiseksi
-Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi
-Lisää jauhot (ja leivinjauhe), taikina jää vähän löysäksi
-Ripottele pellille hiutaleita tai jauhoja, nostele taikinaa lusikoiden avullapellille nokareiksi
-Taputtele ohuiksi n.0,5cm vahvuisiksi rieskoiksi jauhojen avulla
-Paista 250asteessa noin 12-15min, rieska jää pinnasta vaaleaksi
-Herkuttele tuoreena voin kera!


t.Mimma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti