16. joulukuuta 2014

16.luukku

Tuoksuu joululle, 
on herkullisen rapeaa ja hieman sitkeää...


Toffee-piparkakkumarenki

Piparkakkutaikinaa
Toffeekarkkeja
2 kanamunan valkuaista
3dl tomusokeria

-Leivo ensin piparkakut ja valmiiksi.
Näiden piparkakkujen halkaisija on noin 3cm.


 -Kun piparkakut on kypsiä paloittele toffee piparkakkujen päälle.
Rollon laitoin kahdeksaan osaan.


-Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi ainakin 10min.
Lämmin vesi haude nopeuttaa vaahtoutumista.
 Pursota marenkivaahto piparkakun päälle niin että karkki peittyy.


-Paista uunissa n.110 asteessa n.1 tunti.
-Luukun väliin kannattaa taitella patalappu
 että liika kosteus pääsee pois uunista ja kuivuminen on nopeampaa.


-Valmiissa marengissa on herkullinen toffee sydän.

-Kokeile piilottaa myös muita karkkeja marenkiin. :)

1 kommentti:

  1. Näitä pitänee kokeilla :) nimim. piparit vielä taikinana jääkaapissa..

    VastaaPoista