Tuoksuu joululle,
on herkullisen rapeaa ja hieman sitkeää...
Toffee-piparkakkumarenki
Piparkakkutaikinaa
Toffeekarkkeja
2 kanamunan valkuaista
3dl tomusokeria
-Leivo ensin piparkakut ja valmiiksi.
Näiden piparkakkujen halkaisija on noin 3cm.
-Kun piparkakut on kypsiä paloittele toffee piparkakkujen päälle.
Rollon laitoin kahdeksaan osaan.
-Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi ainakin 10min.
Lämmin vesi haude nopeuttaa vaahtoutumista.
Pursota marenkivaahto piparkakun päälle niin että karkki peittyy.
-Paista uunissa n.110 asteessa n.1 tunti.
-Luukun väliin kannattaa taitella patalappu
että liika kosteus pääsee pois uunista ja kuivuminen on nopeampaa.
-Valmiissa marengissa on herkullinen toffee sydän.
-Kokeile piilottaa myös muita karkkeja marenkiin. :)
Näitä pitänee kokeilla :) nimim. piparit vielä taikinana jääkaapissa..
VastaaPoista