15. joulukuuta 2014

15.luukku


 Tänään luukku tuoksuu klementtiinille.

Klementtiininsiivu kranssi
on kaunis joulukoriste vaikkapa keittiön seinälle.
Kranssiin tarvitaan kuivattuja sitrushedelmän 
siivuja, helmiä ja kranssin koon mukaan 
melko vahvaa metallilankaa.
sidonta lanka on liian löysää.

Kranssin tekeminen aloitetaan 
kuivattamalla siivut.
Leikkaa siivut ohuiksi viipaleiksi ja levitä 
leivinpaperin päälle kuivatusta varten.
Jos kotoasi löytyy takka jota lämmitetään,
kannattaa laittaa siivut takan päälle kuivumaan.
Voit kuivattaa siivut myös uunissa.
Hyvä lämpötila voisi olla n.100 astetta.
 Luukku kannattaa jättää raolleen 
esimerkiksi patalapun avulla.


 Metallilangan päähän kannattaa ensin taivuttaa 
pieni lenkki, ettei helmet ja siivut tipu kyytistä.
Itse aloitan aina ensin helmellä ja 
sitten laitan vuorotellen siivuja ja helmiä.
 Kun metallilangassa on haluttu määrä siivuja,
kiepauta langan pää toisessa päässä olevan 
lenkin läpi ja päättele.
Jos lankaa on tarpeeksi voit tehdä siitä pienen 
lenkin jonka avulla kranssin saa kiinnitettyä.






Helmien väri vaikuttaa paljon koko kranssiin.
Itse tykkään enemmän tuosta punaisesta,
etenkin joulukoristeena.
Näissä kuvissa olevat kranssit on tehty 
viime vuonna ja sen takia siivut ovat tummuneet.




Nyt vain keittiötä siivoamaan,
että minäkin saisin joulun tuntua 
omaan keittiöön.:)

Memmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti