Tänään luukku tuoksuu klementtiinille.
Klementtiininsiivu kranssi
on kaunis joulukoriste vaikkapa keittiön seinälle.
Kranssiin tarvitaan kuivattuja sitrushedelmän
siivuja, helmiä ja kranssin koon mukaan
melko vahvaa metallilankaa.
sidonta lanka on liian löysää.
Kranssin tekeminen aloitetaan
kuivattamalla siivut.
Leikkaa siivut ohuiksi viipaleiksi ja levitä
leivinpaperin päälle kuivatusta varten.
Jos kotoasi löytyy takka jota lämmitetään,
kannattaa laittaa siivut takan päälle kuivumaan.
Voit kuivattaa siivut myös uunissa.
Hyvä lämpötila voisi olla n.100 astetta.
Luukku kannattaa jättää raolleen
esimerkiksi patalapun avulla.
Metallilangan päähän kannattaa ensin taivuttaa
pieni lenkki, ettei helmet ja siivut tipu kyytistä.
Itse aloitan aina ensin helmellä ja
sitten laitan vuorotellen siivuja ja helmiä.
Kun metallilangassa on haluttu määrä siivuja,
kiepauta langan pää toisessa päässä olevan
lenkin läpi ja päättele.
Jos lankaa on tarpeeksi voit tehdä siitä pienen
lenkin jonka avulla kranssin saa kiinnitettyä.
Helmien väri vaikuttaa paljon koko kranssiin.
Itse tykkään enemmän tuosta punaisesta,
etenkin joulukoristeena.
Näissä kuvissa olevat kranssit on tehty
viime vuonna ja sen takia siivut ovat tummuneet.
Nyt vain keittiötä siivoamaan,
että minäkin saisin joulun tuntua
omaan keittiöön.:)
Memmi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti