Leivoin tänään tämmösiä rieskoja:
Kaurarieska
200g kaurahiutaleita
1litra vettä
n.1tl suolaa
n.50g voita, margariinia, öljyä
6dl sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
(1tl leivinjauhetta)
-Mittaa hiutaleet kulhoon
-Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada joukkoon
-Lisää suola ja rasva, sekoita tasaiseksi
-Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi
-Lisää jauhot (ja leivinjauhe), taikina jää vähän löysäksi
-Ripottele pellille hiutaleita tai jauhoja, nostele taikinaa lusikoiden avullapellille nokareiksi
-Taputtele ohuiksi n.0,5cm vahvuisiksi rieskoiksi jauhojen avulla
-Paista 250asteessa noin 12-15min, rieska jää pinnasta vaaleaksi
-Herkuttele tuoreena voin kera!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti