27. huhtikuuta 2015

Hello!

2-vuotiaan tyttösen syntymäpäiville meni Hello Kitty-kakku.
Pinta sokerimassan ja kaulintamassan sekoitusta.
Välissä kerma-rahkaa ja hilloa.


kuva on otettu kännykällä... siitä huono laatu..

t.Mimma

23. huhtikuuta 2015

Kevättä.

Risutöitä tein myyjäisiin viime viikolla.
Aivan huippua vääntää risuja aivan uuteen muotoon, 
tämä on oikeaa terapiaa! 
Ihanaa nähdä että on jotain saanut aikaiseksi..
Talo oli aivan sekaisin ja risun pätkiä joka paikassa. :)


Risukukka


Risulintuja,


Risukranssi risukukka koristeella,


Kukkakoriste lähikuvassa, 


Risusydämiä,


Risulintu koreja, 


Risupyörä,


Risukranssi sydänkoristeella, 


Perinteisiä risukoreja..


Vain mielikuvitus rajana... :)

Aurinkoista kevättä!
Ja nyt sitten risumetsään keräämään risuja ja 
uusia töitä tekemään.. 

t.Mimma

Heipsan. :)

Taas on kuukausi vierähtänyt niin hurjan nopeasti.
Vauvan risitäisetkin on ohi ja tässäpä muutama kuva niistä.

Kasteasetelman tein Party Liten-somisteeseen johon oikeasti kuuluu kolme tuikkukippoa.
Asetelmissa on valkosia ruusuja, jaloleinikkejä ja harsokukkaa.


Täytekakun pinta oli sokerimassaa johon maalasin herneen versoa ja Oivan nimen kukat muotoilin erikseen, sivut on kermapursotuksella.
Tällä kertaa tein kakut gluteenittomana, jotta samat kakut käy myös miehelleni.
Väliin laitoin kinuski kermaa, vadelmahilloa ja mustikoita.




Kinuskinen vadelma-mangokakku 
pohja
200g gluteenittomia keksejä  
n. 50g voita
Mangomousse:
2dl kermaa
200g mangotuorejuustoa
3 liivatetta
0,5dl vettä
sokeria maun mukaan
Kinuskimousse:
2dl kermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl kinuskia
3 liivatetta
0,5dl vettä

Pinnalle vadelmia

- Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä.
- Painele keksi murut rengasvuoan pohjalle, leivinpaperin päälle.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Vaahdota mangomoussen kerma, lisää tuorejuusto kermavaahtoon.
- Kiehauta vesi ja lisää siihen liotetut liivatteet
- Lisää liivatteet täytteeseen ohuena nauhana samalla vatkaten.
- Kaada täyte pohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin ja valmista kinuski täyte. 
- Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää kinuski ja tuorejuusto sekoita hyvin.
- Kiehauta vesi ja lisää liotetut liivatteet.
- Lisää liivatteet täytteeseen ohuena nauhana samalla vatkaten
- Kaada täyte mangomoussen päälle.
- Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Laita pinnalle jäisiä vadelmia juuri ennen tarjoilua.
- HERKUTTELE!


Keksit oli tarkoitus koristella vähän paremmin,
 mutta aika viiden lapsen kanssa loppuu usein kesken.. :)
Olipa vähän vähemmän sokeria. :D


Sydänkeksien täytteeksi kokeilin kuumamarenkia.
Tuntui olevan mielusia, olisi vain voinut maustaa marengin jollaakin. 
esim. turkinpippuri ois varmaan ollu hyvä.. 



Suolaisena oli karjalanpiirakoita, vihersalaattia ja

 Herkullista Kana-makaronisalaattia:

4dl makaronia
500g kanasuikaletta
2 makeaa suippopaprikaa
1 suolakurkku
300g viinirypäleitä
pala juustoa
pala purjoa
400g turkkilaista jukurttia
loraus öljyä
esim American-dippijauhe

- Keitä makaronit, huuhtele kylmällä vedellä.
- Paista kanasuikaleet ja jäähdytä huolella.
- Kuutioi paprika, suolakurkku ja juusto.
- Silppua purjo ja laita viinirypäleet neljään osaan.
- Yhdistä kaikki ainekset.
- Sekoita hyvin ja nauti.
(Osan jukurtista voi korvata majoneesilla ja kanan voi korvata kinkulla.
kanasalaattiin voi laittaa currya mausteeksi)

Tästä en huomannut ottaa kuvaa mutta saatte ohjeen kuitenkin. :)



t. Mimma